Nagelbeugel voor ingegroeide nagel

Ingroeiende nagel/Nagelbeugel

 

 

Doel van een nagelbeugel:

Het doel van de nagelbeugel is om de nagel-wal te ontlasten. Het verkeerd groeien van de nagel wordt door het voortdurend trekken van de nagelbeugel aan de zijkanten of aan één zijde langzaam gecorrigeerd en hierdoor wordt een normale nagelgroei mogelijk gemaakt.

 

Werking:

Vanuit de chemo-technische wereld is bekend dat de moleculen in kunststof terug willen naar hun oorspronkelijke vorm. Dat houdt in dat na het buigen van de strip deze zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat corrigeren. Door de trekkracht van de strip worden de zijkanten of één zijde van de nagel omhoog getrokken. Na het aanbrengen van de kunststof nagelbeugel bent u vrijwel onmiddellijk pijnvrij.

 

Een nagelbeugel wordt aanbevolen:

- Wanneer een nagel dreigt in te groeien

- Wanneer de afwijkende vorm van de nagel pijnklachten in de nagel-wal veroorzaakt

 

Om goed in de gaten te houden of de nagelbeugel werkt, worden twee controlemomenten met u afgesproken.

• 1e controle na één week

• 2e controle na vier weken

Tijdens de 2e controle wordt de vervolgbehandeling met u besproken.

 

Afhankelijk van de klachten kan na een periode een nieuwe beugel worden geplaatst of kan er voor worden gekozen om de beugel te laten uitgroeien. De duur van de periode waarin een nagelbeugel moet worden gedragen verschild per persoon.

 

 

 *In het belang van de gezondheid van mijzelf en mijn andere cliënten kunt u in geval van onderstaande contra-indicaties niet worden behandeld:
-Besmettelijke (huid)ziekten
-Griep of ernstige verkoudheid
-Koorts
-Hygiëne
Hygiëne staat bij mij zeer hoog in het vaandel. Ik doe er alles aan om zo hygiënisch mogelijk te werken. Daarom verzoek ik vriendelijk aan u; vóór uw afspraak zich te wassen dan wel even op te frissen.