Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over Spray Tanning!

 

Met een speciaal Spray Tanning apparaat (airbrush) wordt een DHA Tanning vloeistof verneveld op de huid. U ziet direct een egale bruine huid verschijnen! Een behandeling duurt ongeveer 10 à 15 minuten.  

Veel actrices en modellen kiezen voor deze methode, zoals Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne.

 

Is Spray Tanning schadelijk?

Spray Tanning is niet gevaarlijk of schadelijk. Spray Tanning is goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten die de Spray bevat. Een ander voordeel is ook dat er geen Uv-straling nodig is om de huid te bruinen.

 

Geeft de Spray af?

De Spray Tan vloeistof kan voordat u deze heeft afgespoeld licht afgeven, maar de Spray Tan vloeistof is wel uitwasbaar. Ons advies is dan ook om donkere loszittende kleding te dragen na de Spray Tan behandeling.

 

Kunnen er ook strepen of vlekken ontstaan?

Door de nauwkeurige verneveling van het airbrush apparaat op de huid ontstaat er een fijne mist, waardoor er geen druppels zullen ontstaan die strepen en vlekken kunnen veroorzaken.

 

Voor de behandeling

 

- Scrub en hydrateer uw huid de avond ervoor. Geef met name aandacht aan de ellebogen, knieen, enkels en andere droge gebieden

 

- Waxen en scheren kan tot ten minste 8 uur voorafgaand aan de behandeling. Zo kunnen porien nog op tijd sluiten

 

- Gebruik het liefst geen deodorant, parfum, dagcreme en bodylotion op de dag van de behandeling

 

- Verwijder alle make-up van het gezicht

 

- Draag donker ondergoed op de dag van de behandeling

 

- Neem een paraplu mee voor wanneer het regent vanwege je tan 

 

 

 

Na de behandeling

 

- Draag donkere, losse kleding na de behandeling (geen spijkerbroek)

 

- Stel douchen of baden, zwemmen en sporten even uit; de ontwikkelingstijd duurt ten minste 8 uur

 

- Hydrateer de gebruinde huid regelmatig met een vocht inbrengende crème.

 

- Dep de huid na douchen of baden voorzichtig droog

 

- Lange blootstelling aan water zal de kleur sneller doen vervagen

 

 

Kan ik na een Spray Tan behandeling zonnebaden?

Ja, dat kunt u zeker en uw huid zal ook zeker bruiner worden. Bijkomend voordeel van een Spray Tan behandeling is dat uw huid minder snel zal verbranden, maar u moet uw huid natuurlijk wel goed blijven beschermen tegen de Uv-straling.

 

Is Spray Tanning voor iedereen geschikt?

Nadelige effecten aan Spray Tanning zijn er niet, maar voor alle zekerheid behandelen wij geen mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap of tijdens een antibiotica kuur. Bij twijfel kunt u altijd even vooraf om advies vragen bij uw huisarts.

 

Hoelang blijft de bruine kleur mooi?

De bruine teint blijft ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt met een vocht inbrengende crème, tijdens het douchen een milde zeep of milde douchegel gebruikt en u, uw huid droog dept.

Wij kunnen u adviseren over de juiste producten, zodat u nog langer plezier heeft van u mooie bruine teint.

 

Ik ga trouwen, wanneer kan ik me het best laten Tannen?

Kom een aantal weken voor uw bruiloft eens langs, zodat we samen kunnen kijken naar de teint die het beste bij u past. Daarna kunt u zich het beste twee dagen voor uw bruiloft laten Tannen. De bruine teint is dan op uw trouwdag het mooist.

 

Kan ik zwemmen of naar de sauna na de behandeling?

Ja, dat kan wel maar de bruine kleur zal wel iets sneller vervagen. Vanwege het transpireren is het ook raadzaam om ten minste tot 8 uur na de Spray Tan behandeling te wachten met sporten.

 

Voor welke huidtypen is Spray Tanning geschikt?

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. De Tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoeft u zich geen zorgen te maken! Er zijn verschillende hoogwaardige vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel 'Sun kissed' effect wil, kan dat ook. Bij klanten met een lichte huidteint wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met een wat donkere huidteint. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en benoem het effect dat u wilt bereiken.

 

Waarom word ik bruiner van Spray Tanning dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3% tot 5%. Dat percentage is bij Spray Tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

 

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spray Tan neem?

Ja. Wanneer u regelmatig een Spray Tan behandeling afspreekt, helpt dit om u bruine kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

 

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray Tan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

 

Ik ben zwanger. Is Spray Tanning veilig voor mij?

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self Tan-oplossingen, maar wij raden dat zowel jij als je cliënten geen Spray Tan behandeling moeten ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een Spray Tan te boeken. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).